Nieuws

25 oktober 2013

Eerste exemplaar Praktijkboek Budgetcoaching uitgereikt

Eerste exemplaar Praktijkboek Budgetcoaching uitgereikt
Handleiding bij het coachen naar financieel gezond gedrag

joke en jacomijnOp 25 september jl. is het eerste exemplaar van het praktijkboek Budgetcoaching uitgereikt. Auteur Jacomijn Kuiper reikte het boek uit aan Joke de Kock, voorzitter van de NVVK. De uitreiking vond plaats tijdens het congres ‘Werken aan financieel gezond gedrag – coachen van cliënten naar financiële zelfredzaamheid‘.

Steeds meer mensen hebben moeite om financieel rond te komen. De oplossing is budgetteren, maar dat gaat niet vanzelf. Aan budgetcoaches en andere financieel hulpverleners de taak om te helpen het huishoudboekje niet alleen op orde te krijgen, maar ook op orde te houden. Daarmee wordt een grote verwachting neergelegd bij de budgetcoach. Want hoe zorg je ervoor dat je niet alleen bezig bent met het veranderen van het directe bestedingsgedrag van de klant, maar ook met gedragsverandering op lange termijn? Hoe bepaal je welke doelen een coachtraject heeft en hoe werk je hier naartoe? Hoe combineer je algemene coachingstheorieën met de praktijk van de budgetcoach?

Allemaal vragen die worden beantwoord in het Praktijkboek Budgetcoaching. Het is een praktische handleiding, geschreven voor financieel hulpverleners die klanten willen coachen naar financieel gezond gedrag. De vele voorbeelden die zijn opgenomen, zorgen voor directe verbinding met de praktijk. Omdat coachen meer is dan luisteren, reflecteren en vragen stellen, zijn er werkvormen, schema’s en oefeningen opgenomen waarmee u direct aan de slag kunt.

Over de auteur
Jacomijn Kuiper is opgeleid tot psycholoog en werkt vanuit Bureau EV aan het bewegen en motiveren van mensen, met als specialiteit de schulpverlening. Ze krijgt mensen in beweging door het geven van trainingen en verzorgen van coaching. Voor organisaties verzorgt ze project- en interimmanagement. Eerder schreef ze samen met Hetty de Laat het boek ‘Van Adviseren naar motiveren’, over motiverende gespreksvoering in de financiële dienstverlening.

Wat is er anders aan dit boek?
Naar mijn mening is de budgetcoach op zoek naar een boek dat de koppeling legt tussen coachen, financieel gedrag veranderen, motiveren en vaardigheden aanleren. Specifiek gericht op de budgetcoachingspraktijk. Het koppelt algemene coachingsboeken met de praktijk van de budgetcoach.

Voor meer informatie, inkijkbladzijden en bestellingen: www.kerckebosch.nl